Leerarrangement Food / #Cinco.

FOOD

Het vijfde leerarrangement stond in het teken van Food. Tijdens dit leerarrangement moest er een trendreport samen worden gesteld. Het report moest uit drie trends bestaan op het gebied van Food. Deze trends moesten uitgewerkt worden in verschillende onderdelen. Namelijk: Wat is de trend. Trend drivers. Trend Innovators, Trends impact en de Trend Link.

Er waren dit blok vier opdrachtgever waarvoor verschillende groepen een trendreport voor gingen maken.

Sligro
Ronald Oomens & Martin Maarschalkerweerd
Boerderij den Elshorst
Fairtrade

Onze opdrachtgever was Sligro (Break-Point). Om meer inzicht te krijgen op het gebied van Food, en om terug te gaan naar de basis hiervan hebben we les gekregen van Marianne Nieboer.  Ook hebben we les gekregen op het gebied van trends, daarbij hebben we verschillende trendniveaus behandeld. Daarnaast hebben we les gekregen van mensen uit het werkveld. Een erg leuke gastles was van Food Inspiration. Een erg inspirerende les, waaruit we veel informatie konden halen.

Daarnaast zijn we langs geweest bij de opdrachtgever. We moesten ons richten op de jongeren die op de basisschool in de schoolkantine eten kopen. Dit moet een gezonder aanbod krijgen. De jongeren  hebben een leeftijd van tussen de 12 en 16 jaar.

Om erachter te komen wat nieuwe foodtrends zijn hebben we gebruik gemaakt van deskresearch. Ook heb ik persoonlijk veel inspiratie uit Food Inspiration kunnen halen. Op hun website staan de nieuwste weetjes en trends. Ook hebben we gekeken naar televisie, internet en tijdschriften. Na de gevonden informatie hebben we deze informatie aan elkaar gepresenteerd en deze informatie aan elkaar gekoppeld indien dat mogelijk was. Van hieruit hebben we 3 hoofdtrends kunnen analyseren  en de trends uitgewerkt in verschillende onderdelen: Wat is de trend?, Trend Drivers, Trend Innovators, Trend Impact en de Trend Link. De volgende trends hebben wij samen gesteld; Slow Food. Food Experience en Extreme Health.

Tijdens dit leerarrangement hebben we iets totaal nieuws gedaan. Namelijk debatteren. Voeding is een veelbesproken onderwerp waar iedereen mee te maken heeft. Wij hebben twee stellingen. Als voorbereiding werd er individueel een verslag gemaakt met zowel voor als tegen argumenten voor deze 2 stellingen, omdat voordat het debat begon je pas kreeg te horen of dat je voor of tegen de stelling was. Deze argumenten moesten onderbouwd worden met minimaal 1 Nederlandse en 1 Engelse bron.

Het trendreport moest uiteindelijk aan de opdrachtgever gepresenteerd worden. Dit hadden wij gedaan met gebruik van Power Point, en daarin visuals verwerkt. Tijdens de presentatie bleek dat andere groepen ook dezelfde trends ondervonden hadden, dus een teken dat wij op de goede weg zaten tijdens het gehele proces.

Advertisements
  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Advertisements
%d bloggers like this: