Leerarrangement Living / #Quatro.

LIVING

Leerarrangement 4 stond in het teken van Living. Tijdens dit leerarrangement moest er een concept worden bedacht voor het inrichten van balkons aan beide kanten op de 1e verdieping in het gebouw waar de opleiding ILS zich bevindt. In dit gebouw van de Academy For Creative Industries bevindt zich niet alleen de opleiding ILS, maar ook de opleiding Iemes. Dit waren dus tevens de doelgroepen waar we bij het bedenken van het concept rekening mee moest worden gehouden. De opdrachtgever was Wendy Feijen, zij is werkzaam binnen het management team van Fontys ACI. Het concept moest uit een expositie/ontmoetingsruimte bestaan voor alle studenten op het ACI. Een plek waar werk tentoon wordt gesteld van alle studenten op het ACI en waar studenten elkaar kunnen inspireren en ontmoeten. Bij het bedenken van het concept moest gebruik worden gemaakt van verschillende trends, daarnaast hadden we een budget van €2.500,- , excl. AV kosten.

Uit de lessen living kon veel inspiratie gehaald worden omdat we op het gebied van exterieur, architectuur, ontwerpers en vormgeving veel nieuwe kennis hebben ontwikkeld. Daarnaast kregen we ook les in conceptontwikkeling,imagineering en projectmanagement. Ook consumentengedrag kwam hierbij aan bod. Om dat het belangrijk is om te weten hoe je een concept kunt bedenken aan de hand van de ABC-analyse, hebben we hierover les gehad. Daarnaast hebben we een projectplan moeten opstellen en uitvoeren voor ons concept. Bij consumentengedrag hebben we leren kijken wat de behoeftes,waardes en koopmotieven zijn van verschillende doelgroepen.

Aan de hand van mindmapping zijn we begonnen om verschillende ideeën voor onze opdracht te bedenken. Door een mindmap worden je hersenen creatief gestimuleerd. Voor ons concept hebben we vier mindmaps gemaakt met de verschillende onderwerpen: Aanbod. Sustainability. Living. Mentaliteitsgroep. Op deze mindmap hebben we gebruik gemaakt van kleur, visueel beeld en tekst. 

Tijdens dit leerarrangement hebben een creative paradise day gehad. Dit was erg inspirerend. Tijdens deze dag werden de mindmaps gepresenteerd samen met het uiteindelijke idee van je concept aan de opdrachtgever. Dit idee hebben we deze dag bedacht doordat we 100 ideeën bedacht hebben. Op deze dag zaten alle studenten van de opleiding ILS bij elkaar. We zijn begonnen met het bekijken van alle mindmaps van alle groepen. Hierdoor kon je je eigen mindmaps aanvullen en nieuwe ideeën opdoen voor het bedenken van een concept.

Het idee wat we bedacht hebben heet “Youzed”. We wilden de grauwe kleuren van de straat,en alles wat je terug ziet op straat, combineren en over laten lopen in een psychodelic gedeelte. Veel kleur, en aparte vormen. Dit met de achterliggende gedachte dat alle materialen van de straat 2e hands, en het psychodelic gedeelte daarin kom je als je drugs “gebruikt” hebt. Een dubbele verwoording dus. Daarnaast hebben we de waarde duurzaamheid toegepast. Tijdens de creative paradise hebben we dit concept gepresenteerd, en een GO gekregen. We waren er zelf heel erg enthousiast over! Uiteindelijk is ons concept bij de laatste 4 beëindigd! Een erg goede prestatie.

Advertisements
  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Advertisements
%d bloggers like this: